Завршен АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА АЛЕКСАНДРА ТОДОСОВА-ГЕОРГИЕВСКА

0

На Александра во февруари 2001 година, на 21 годишна возраст и е дијагностицирана ретка болест ACUTE BIPHENOTYPIC LEUKEMIA. По лечењето на Клиниката за Хематологија во Скопје, постигнува комплетна ремисија и во 2002 и е направена автологна трансплантација на матични хематопоетски клетки. Седум години подоцна, во март 2009, еден месец по раѓањето на нашата ќерка Катерина, болеста се повторува. После 8 месеци, Александра успева да се избори и во октомври 2009 по втор пат е направена автологна трансплантација. Но, за жал, за само 5 месеци доживува втор релапс на ова тешко заболување.

Овој пат има уште една, последна шанса, итна алогена трансплантација од несроден дарител во странство. Лекувањето чини 250.000 евра, од кои ние треба да уплатиме 50.000 евра. Затоа ни треба вашата несебична помош, со што ќе дадеме шанса за нов живот на еден борец, кој со оваа тешка болест се бори речиси 10 години. Со тоа ќе и овозможиме на нашата едногодишна ќерка да ја запознае мајка си, бидејќи таа расте без неа поради долгата хоспитализација.

Доколку сакате и сте во можност да донирате, тоа можете да го сторите на:

Владимир Георгиевски
Трансакциска сметка: 300007016572539
Комерцијална Банка АД Скопје

Или од странство на:

Name and surname: Vladimir Georgievski
Address: Bul.Part.Odredi 72-a, 1000 Skopje, Macedonia
Account number: 0230701065323
IBAN: MK07300307010653293

Komercijalna banka AD Skopje
Kej Dimitar Vlahov, no.4, 1000, Skopje, Macedonia
BIC/SWIFT CODE: KOBSMK2X

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: