Завршен апел за помош на Александар од Радовиш

21

Почитувани,

Александар Калајџиев е 15 годишно момче од Радовиш, на кое пред 1 месец му беше дијагностициран редок вид на тумор на синусите и носната празнина. Поради агресивната форма на туморот и поради комплексноста на хируршкиот зафат, момчето беше префрлено во Acibadem Kozyategi Hastanesi болницата во Истанбул.

Операцијата за отстранување на туморот беше извршена на 7.11 со голем степен на успешност, но неопходно ќе биде понатамошно лекување со радиотерапии и хемотерапии.

Операцијата чини 45.000 евра, од кои семеството обезбеди околу 30.000. Останатиот износ мора итно да се собере и уплати до четврток, 12.11. 2015г. Исто така, ќе бидат неопходни и дополнителни високи средства за понатамошно лекување, средства кои семејството ги нема на располагање.

Ги молиме сите хумани луѓе за донација, и помош за ова дете побрзо да оздрави и да продолжи да му се радува на животот како сите нас.

Донациски број на Вип 077 143 222

Донациски број на ОНЕ 075 143 550

Донациски број на Телеком 070 143 108

Средствата можат да се донираат и на некоја од следните сметки:

– 270700037589583 – ХАЛКБАНК АД, на име Николчо Калајџиев (денарска сметка)

– 270700037589680 – ХАЛКБАНК АД, на име Николчо Калајџиев (девизна сметка)

Може да донирате и преку

https://www.gofundme.com/aleksandarkalajdzi
Податоци за донирање од странство:

Nikolco Kalajdziev,
Plackovica 159 Radovis,
Iban:MK07270700037589680,
HALKBANK AD Skopje,
ul.Sv.Kiril i Metodij br.54, Makedonija,

SWIFT: EXPCMK22

 

Однапред ви благодариме.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: