Завршен апел за помош на Адем Чиндаровски

7

Адем Чиндаровски боледува од рак на белите дробови.

Нему му беше констатиран  пулмо карцином на белите дробови. Терапијата која што следеше  во Р.Бугарија(Софија) не беше потполно успешна.

Поради ризик од  проширување на истиот,Адем е под итно префрлен во Р.Германија(Хамбург) каде што му следи соодветна терапијата

.За терапијата која е во тек  на Адем му се потребни 3.500 евра.

Да бидеме хумани и да му помогнеме на Адем Чиндаровски кој боледува од рак на белите дробови.

Апелираме од името на студентите и професорите од катедрата по Турски јазик и книжевност при универзитетот “Гоце Делчев”-Штип.

Трансакциската сметка за донации:

270-7000351826.25 Халк банка Штип

на име Селајдин Сулејманов(председател на катедра по Турски јазик).

Контакт телефон на Селајдин Сулејманов 076-671-680

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: