Завршен апел за Љупчо Благоевски

0

n113158155362768_4581

Љупчо Благоевски (40 год.), дипломиран машински инженер, татко на две малолетни деца од Пробиштип, кој боледува од Leukosis myeloica chr – myelofibrosis (МИЕЛОБЛАСТНА ЛЕУКЕМИЈА).

За негово излекување потребна е итна трансплантација на коскена срцевина од стран донатор, кој што процес се изведува надвор од Р. Македонија и заедно со трошоците околу истиот изнесува 175.000 ЕВРА.

Бидејќи не сме во можност да ги собереме тие средства
ВЕ МОЛИМЕ ЗА ХУМАНИТАРНА ДОНАЦИЈА И ПОМОШ!

Донирајте 100 денари на телефоните:

070/ 143-414

075/ 143-424

Доколку некој сака да донира преку банкарска сметка:

1. За Македонија – Стопанска Банка
т-ска 200 002 061 429 636

2. За надвор од Македонија- Stopanska banka
IBAN CODE: MK07200002061441179
SWIFT: STOBMK2X

ОДНАПРЕД ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШАТА ПОМОШ!

_______________________________________________

Ljupco Blagoevski (40 years), graduated mechanical engeneer, father of two juvenile children from Probistip, is in-patient of Leukosis myeloica chr – myelofibrosis (Mieloblastic leukemia).

For his healing it is necessary to be performed urgent transplantation of marrowbone from foreign donator, the procedure that will take place out of Republic of Macedonia and will cost 175.000 Euros including the connected costs.
Because we are in no position to collect all the necessary financials

WE PLEASE FOR HUMANITARIAN DONATION AND HELP!
MAKE YOUR DONATIONS ON THE FOLLOWING TELEPHONES:
You can donate 100mkd ~ 1.5eur by dialing the following numbers. ( not works for outside of MK)

070/ 143-414

075/ 143-424

The donations through bank account can be performed on the following address:

1. For donations in Macedonia – Stopanska banka
transaction account number : 200 002 061 429 636

2. For donations from abroad – Stopanska banka:
IBAN CODE: MK07200002061441179
SWIFT: STOBMK2X

THANK YOU IN ADVANCE FOR YOUR HELP AND HUMANITY!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: