Апел за помош на Томе Славески

13

Превземено од Бигорски

На Томе Славески од Скопје сега потребна му е нашата помош повеќе од кога и да е!

Тој боледува од хроничен Хепатитис Ц, поради кој настанала цироза. Затоа потребно му е шестмесечно лекување со Харвони, коишто не постојат на позитивната листа и македонскиот пазар, така што потребен е нивен увоз. Терапијата чини 3000 евра.

Да ја покажеме нашата хуманост со тоа што поскоро ќе реагираме, затоа што болеста е во прогресивна фаза, има опфатено веќе неколку органи и неговиот живот е сериозно загрозен.

Тоа можеме да го направиме со уплата на средства на неговата лична сметка:

210-5016893232-40
НЛБ Тутунска банка
Томе Славески

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: