Апел за помош на Јована Ивановска

17

Превземено од:фб.

Почитувани ХУМАНИ пријатели,

На Јована Ивановска која има 14 години дијагностицирано и е ретко генетско заболување АПЛАСТИЧНА ФАНКОНЕ АНЕМИЈА, при што единствениот третман за лекување е трансплатација на коскена срцевина.

Бидејќи Клиничкиот Центар во Скопје не го третира ова заболување, од нашиот лекарски конзилиум добивме препорака лекувањето да се продолжи во Италија каде што со успех се третираат деца со истата дијагноза.

Бидејќи станува збор за подолгорочно лекување неопходни се финансиски средства за успешна реализација на истиот.

Затоа Ве повикуваме наши ХУМАНИ сограѓани да донирате за нашата Јована !!! <3

Сметка за донации:
210 5016696898 58
НЛБ Тутунска банка

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: