14441033_10154167476799039_369943224509322847_n

Превземено од: Фондација Телеком за Македонија   Душко Стефкоски има тешка повреда на ногата и по две операции, состојбата му налага да се направи уште една. Операцијата ќе се изврши во Систинa но на семејството му е потребна дополнителна финансиска помош. Да помогнеме. Донациски број (за корисниците на Телеком): 070 143-161

Апел за помош на Душко Стефкоски

images-3-1

Данијал Алија од Скопје е 21 годишен студент по стоматологија и боледува од тешка болест Juing Sarkom (Ewing Sarcoma).  По дијагностицирање на болеста во Хируршките клиники во Скопје, соодветниот хируршки зафат, третманите на хемотерапија и други пропратни терапии; здравствената состојба му се комплицира и болеста прогресира. Добиена е препорака да се[…]

Да му помогнеме на Данијал Алија

dete-lana

Целосно превземено од: www.duma.mk Две ипол годишно дете , болно од церебрална парализа, живее во мрак во Велес и не може да се лекува Регион – Велес Четврток, 15 Септември 2016 16:12 Две ипол годишната Лана , дете од Велес кое боледува од церебрална парализа, од вчера живее во мрак и[…]

Апел за помош на Лана

14182695_1399759973372364_1546265298_n

„Јас, Дејан Тодоровски имам 33 години и боледувам од мултиплекс склероза. Поради прогресивноста на болеста сум тешко подвижен – во количка и се движам исклучиво со придружба. Мојата мајка која е самохран родител која поради негата што треба да ми ја пружи, беше принудена да ја напушти својата работа. Финансиските средства[…]

Апел за помош на Дејан Тодоровски

Marjan

Марјан Станојевиќ има 80% оштетување на видот. Тој итно треба да се оперира во болницата “Свети Вид” во Белград, Србија. Марјан не е во можност сам да ги обезбеди средствата за операцијата, поради што му е потребна нашата помош. Да донираме. Донациски број на Телеком – 070 143-155 Донациски број[…]

Апел за помош на Марјан Станојевиќ

Kale

На фотографијата можете да го видите она што се нарекува “дом” за едно од 30-те семејства, односно вкупно повеќе од 130 луѓе, меѓу кои и многу деца, кои живеат под отворено небо во Скопје, во близина на Кале. Дополнително, обилните врнежи и поплавите го уништија и она малку што го[…]

Апел за помош на 30 социјално-загрозени семејства од Скопје

VedranV

Малиот Ведран Велиновски од Крива Паланка е детето кое многумина го прогласија за херој, откако беше објавено дека цели три часа се борел со студената вода и калта пред да го спаси неговиот татко. Тој со своите родители и помалиот брат се враќале од годишен одмор кога страшното невреме ги затекнало[…]

Апел за помош на Ведран Велиновски

poplava

„Никогаш не ни се случила ваква поплава. За само две минути водата стигна висина од над 1,5 метар. Буицата носеше возила со себе, делови од куќи, покуќнини. Водата бликаше од сите страни. Среќа што можевме да избегаме на првиот кат од куќата, долу се беше под вода“, раскажува Благоја, 63-годишен[…]

Апел за помош на поплавените подрачја во Скопје

soc-1-

Превземено од kanal5.com.mk и Либертас Малиот Иван и неговата баба преживуваат без никаква помош Во распаднатата и стара куќа со мирис на влага, живите и итри очиња на шестгодишниот Иван ве пречекуваат во собата, од неговите усни почнуваат приказните за игрите и желбите што тој ги има, а не може никој да[…]

Апел за помош на Виолета и малиот Иван

Untitled-1-92-600x300

Превземено од: livada.mk/apel-za-pomos-na-dobri-milevski/ ПОЧИТУВАНИ МОИ ПРИЈАТЕЛИ, АПЕЛИРАМ ЗА ПОМОШ!! Изминативе денови минувам низ мошне тежок период. Откако пред 12 години ми беше опериран карцином на гласните жици, пред неколку месеци ракот се врати и тоа во посилна форма и зафати поголемо подрачје! Го нападна хранопроводот и дишникот! За почеток, ми беше[…]

Апел за помош на Добри Милевски

2016-05-24-1464129768-517646-hikers

Превземено од civitas.mk   Марко Ивановски  21 година од Штип се бори за живот во Мала Богородица во Бугарија каде што му била направена операција на лакотот. При операцијата се здобил со сепса и паднал во кома. И неговата сестричка починала од истото. Да не дозволиме тоа да се повтори!!!Итно се[…]

Апел за помош на Марко Ивановски

12549057_10153582671779039_3031341030753284486_n

Превземено од: фб. Фондација Телеком за Македонија Младата девојка Александра Илиевска има 35 години и го има изгубено својот вид. Таа за да може да прогледа и да може да живее нормално како и сите нас, треба да замине на третман, каде ќе и се вбирзгаат алопланти и ќе и се[…]

Апел за помош на Александра Илиевска

petar

На малиот Петар Ристевски му е потребна наша помош. Тој пред одредено време паднал во кома, без да се знае причината. Сега се потребни дополнителни испитувања, по неговото будење од комата, во болница во Словенија, со цел да се најдат причините за коматозната состојба, како и дополнителната рехабилитација. Средстваат се[…]

Апел за помош на Петар Ристевски

sara

Сара Јорданова боледува од леукемија поради што и е потребна трансплантација и лекување во Италија. Ве молиме да помогнеме на семејството кое не е во можност за покривање на големите трошоци за патот и лекувањето. Донации за корисници на Телеком на број 070/143-102. Донации за корисници на ВИП на број 143-480. Сметка[…]

Апел за помош на Сара Јорданова

Miljaim

Милјаим Бајрам боледува од церебрална парализа. За подобрување на неговата состојба препорачани се третмани во Болницата Свети Еразмо во Охрид, но иако лекувањето за Милјаим е покриено, за родител придружник семејството треба само да плати. Семејството на Милјаим не е во можност да ги покрие овие трошоци и замолува за помош. Секој[…]

Апел за помош на Милјаим Бајрам

10376945_890899124269587_5764174746329431909_n-500x666

Еркан Ќахили боледува од прогресивна мускулна дистрофија- (Dustrophio musculorum progrsiva DMD). Медицинскиот центар за матични клетки „Ву“ во Пекинг овозможува лекување на болеста со што би се спречилa нејзина натамошна прогресија, а четиринеделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физотерапија, медицински услуги, пат и сместување чини 45.000 долари. Сите[…]

Апел за помош на Еркан Ќахили

borce

Борче Дафинчевски, 35 годишно момче, нажалост боледува од рак на бубрег и истиот е метастазиран на повеќе органи. Месечната терапија која му е потребна за да може да живее е 4.000 евра, а семејството не е во можност самостојно да ги обезбеди. Затоа, да му помогнеме сите ние. Да донираме![…]

Апел за помош на Борче Дафинчевски

Jovan

Двегодишниот Јован Илиевски од Битола има глауком на двете очи, висок притисок кој често варира, поради што мора да оди на чести контрoли во Бугарија, а можна е и дополнителна операција. Да му помогнеме со донација од 100 мкд на телефонскиот број за донации: за корисници на Телеком 070/143-193 Трансакциска сметка за[…]

Апел за помош на Јован Илиевски

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: